Hoppa till innehåll
Hem » Klimatkoll deltog i LiveLabbet under Vetenskapsfestivalen

Klimatkoll deltog i LiveLabbet under Vetenskapsfestivalen

  • av
Klimatkoll LiveLabbet vetenskapsfestivalen Erik Sterner

Klimatkoll medverkade i LiveLabbet 2022 — en digital aktivitet för skolor i samband med Vetenskapsfestivalen Göteborg. Det övergripande temat för sändningen var klimatglädje, hållbar konsumtion och framtidshopp.

Under eventet fick eleverna träffa ett gäng engagerade forskare och experter (däribland Klimatkolls Erik Sterner!) som dels gav eleverna ”the big picture”, dels vardagsnära exempel på hur det vi konsumerar i vardagen påverkar klimatet och vad var och en kan göra för att konsumera mer hållbart. 

Eleverna som deltog på scenen under sändningen berättade hur stor klimatpåverkan godis har, och hur det kan beräknas, med hjälp av beräkningsförklaringarna för Klimatkolls spelkort! Kul, tycker vi!

Alla skolklasser som deltog i eventet fick även en gratis klassuppsättning kortlekar att fortsätta spela med i skolan! 

Fantastisk programledare för sändningen var Amanda Borneke, influencer och specialist inom cirkulär ekonomi. Deltog gjorde även Eric Zinn, hållbarhetschef på Göteborg Energi och gymnasieelever från Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium, samt experter och ingenjörer från projektet Production for Future samt Volvokoncernen. 

Stort tack till Vetenskapsfestivalen i Göteborg för inbjudan!