Hoppa till innehåll

KLIMATKOLLS VERKSAMHET

Kortspelet Klimatkoll ges ut av Klimatkoll Guldheden AB (org. nr. 559145-0399). Vår verksamhet består av att utveckla, producera och ge ut olika versioner av Kortspelet Klimatkoll och andra spel. Vi skapar också utbildningsmaterial, läromedel och aktiviteter kopplade till spelen och håller i interaktiva workhops och föreläsningar för företag och organisationer. Syftet med vårt arbete är att skapa lärorika och roliga utbildningsupplevelser som väcker engagemang och samtal kring hur mycket olika vardagsaktiviteter påverkar klimatet och om andra miljörelaterade frågor. 

Kortspelet Klimatkoll (vårt första spel som lanserades år 2018), finns idag på sammanlagt nio språk (och fler språk är på gång!). År 2023 prisades vårt spel och tillhörande läromedel av det estniska utbildningsministeriet för att vara ”The Best Environmental Educational Tool”.

Nu arbetar vi med att bredda vår verksamhet genom att skapa fler spel och kompletterande lärarmaterial. År 2023 lanserades Energikoll, spelet som på ett roligt sätt skildrar elmarknaden och vad som kostar mest i vardagen. Samtidigt arbetar vi med att skapa nya spel om kemi, biologisk mångfald och jämställdhet.

Kolla in vårt team och våra samarbetspartners i Sverige och utomlands via knapparna här nedan, och tveka inte att mejla oss på hej@kortspeletklimatkoll.se om du vill komma i kontakt med oss!