Hoppa till innehåll
Hem » Tårtkalas när vi firade avslutning

Tårtkalas när vi firade avslutning

  • av
tårta avslutning formas-projekt klimatkoll skolsatsning

Klimatkolls stora Formas-finansierade skolsatsning går sakteligen mot sitt slut. Vi passade på att fira allt vi har åstadkommit med en jättefin och otroligt god vegansk Klimatkolls-tårta, på vår avslutningsträff i Trädgårdsföreningen i Göteborg i juni!

Inom projektet har vi bland annat: 

  • – genomfört en rad olika kommunikationsinsatser riktade till elever och/eller lärare, ofta i form av workshops i skolor, där vi dels har gått igenom de viktigaste delarna av klimatutmaningen och dels låtit eleverna spela Klimatkoll. 
  • – anordnat utbildningar för lärare och lärarstudenter, där vi gått igenom grundläggande klimatfysik samt hur man kan undervisa om klimatfrågan och möta sina elevers frågor, känslor och reaktioner. 
  •  
tårtkalas avslutning formas-projekt klimatkoll skolsatsning
  • – delat ut tusentals gratis spel till lärare runt om i hela landet och instruerat dem hur de kan använda spelet med sina elever.  
  • – tagit fram en ny utgåva av spelet, med uppdaterade siffror. Vi har också skapat några helt nya kort med målgruppen skolelever i åtanke, som visar utsläppen för att till exempel gå på festival och köpa nya kläder. Till den nya utgåvan har vi skapat lärarmaterial såsom lärarhandledning, övningar kopplade till spelet och beräkningsförklaringar för samtliga kort.
  •  

Vi som har jobbat i Formas-projektet är stolta och glada över att ha fått arbeta med så viktiga och angelägna frågor, och över att ha fått möta så många engagerade lärare och elever, som nu tar arbetet vidare på sina skolor. 

Klimatkoll kommer givetvis fortsätta att arbeta för att stärka klimatundervisningen i Sverige och världen även efter att Formas-projektet är slut!