Hoppa till innehåll
Hem » Ny utgåva av kortspelet Klimatkoll i stort format

Ny utgåva av kortspelet Klimatkoll i stort format

Den stora upplagan består av två uppsättningar med 16 kort i varje (alltså totalt 32 kort). Korten är vikta som en folder, där aktiviteten beskrivs på utsidan och svaret står på insidan. Upplagan är särskilt utvecklad för att användas i klassrummet, och spelas av en hel klass samtidigt.

Den grundläggande spelidén är samma som i vanliga Klimatkoll, nämligen att gissa hur stor klimatpåverkan olika aktiviteter har. Den stora upplagan bjuder in eleverna att vara mer fysiskt aktiva under spelets gång, vilket gynnar inlärningen och gör spelet till en utmärkt pausaktivitet i kombination med bensträckare.

 

Spela stora Klimatkoll så här: Dela upp klassen i två mindre grupper med max 16 elever i varje grupp. Låt eleverna stå upp, och dela ut ett kort till varje elev. Låt därefter eleverna i varje grupp placera sig på en rad, från störst till minst klimatpåverkan. När alla har intagit den position de tror är rätt, öppnar de korten och utvärderar hur väl de har lyckats med uppdraget. Därefter följer allt som oftast intressanta diskussioner och nyfikna frågor! 

Här finns mer information om den stora upplagan, och hur den kan beställas.